23948sdkhjf

Disse sakene er mest lest - klikkvinnerne så langt i år

KLIKK-TUNGT TILBAKEBLIKK: Tungt redskap, tunge slag i retten, tung overlast eller elektriske lastebiler som sliter tungt. Dette er sakene som har fått flest klikk på Tungt.no hittil i år.

Flest mulig klikk er ikke det viktigste målet med Tungt.no. Likevel kan det være både interessant og nyttig å se tilbake på hvilke saker som er blitt mest lest i første halvår, nå som ferietida har startet.

Om det finnes en fellesnevner for de fleste av klikkvinnerne, så er det at de har en «oi-faktor». Her er det noe som pirrer, enten det er grovt utstyr, store bøter eller rett og slett noe nytt som mange der ute vil vite mer om.

Her er to fra hver måned så langt i 2023.

Januar

Stort redskap, det er noe Tungt.nos lesere liker. Og det kan Mona fra Hvaler by på (bildet under). Hennes gigantiske brøytebil på 28,3 meter har et skjær som er 11,67 meter langt. Dette er årets mest leste sak så langt. Les saken her.

Grov overlast er dyrt, særlig om det gjentas regelmessig. I januar ble to entreprenører dømt til å betale bøter på til sammen over en million kroner i Troms. Entreprenørene ble tatt etter at de Statens vegvesen fikk et tips.

Februar

Utekontroll-saker blir innimellom fascinerende godt lest. Her handlet det om en biltransport som ifølge kontrollørene så ut som og hørtes som et tivoli. På flere av bilene var nemlig alarmen utløst, og her kan du se og høre levenet.

Den nest mest leste saken i februar er mindre underholdende, men desto viktigere: Øystein Barstad ble pålagt ny døgnhvile etter en kontroll. Han klagde, og fikk 20.000 kroner i erstatning fra Statens vegvesen.

Mars

Tungt.nos lesere er nysgjerrige på elektrisk lastebil – og kanskje særlig på Tesla Semi. I California hadde PepsiCo brukt Semi i to måneder, og medieselskapet CNBC hadde fått et lite innblikk i de første erfaringene. De var både gode og mindre gode.

David mot Goliat: Alf Brekken & Sønner kjempet mot Veidekke i retten i flere runder, og ble til slutt tilkjent nesten 27 millioner kroner. Dermed var det «David» som vant.

April

Lloyd Sundstøl gikk konkurs og møtte veggen. Han fortalte om nedturen i vårt søstermagasin AnleggsMagasinet. Da vi publiserte den på Tungt.no, ble den månedens mest leste sak.

Gode bilder bidrar til klikk – særlig om biler av maskiner er av det grove slaget. Facebookgruppa Kranbilfolket har en månedlig kåring, og Tungt.no viser vinnerbildene.

Mai

En snerten tittel er aldri dumt. Sjåføren som ble stoppet i utekontroll på Falkensten, hadde servert en gavepakke til tittelsmeden. Han manglet førerkort, men hadde lastet altfor tungt. Dermed ble tittelen følgende: Dagens cowboy: Massetransportør uten verken førerrett eller lastevett

I mai fikk vi nyss om at Circle K skulle ta over drivstofftransporten selv. De skulle «homesource», etter at outsourcing hadde vært regelen i bransjen i årevis. Flere transportører ble berørt – og veldig mange lesere fattet interesse for saken.

Juni

Dette var en litt uventet stor-klikker, spør du oss. En kort sak om en navneendring, basert på en pressemelding. Tungt.nos lesere lurte nok på hva som lå bak da Posten Norge AS kunngjorde at det var over og ut for tradisjonsnavnet.

En brann i Holtan Bil (bildet over) ødela blant annet nybygget, en veteranlastebil og en nesten ny lastebil som skulle tas over av kunden dagen etter. - Jeg har grått mine tårer, men vi bretter opp ermene, sa Rune Holtan til Tungt.no.

Opphav og kilder: Originalartikkel fra Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125