23948sdkhjf

Nathalie fra Hurdal: - Det ble noen tårer og mindre pene gloser

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg satt igjen med mestringsfølelsen”

  • Sjåfør: Nathalie Lund
  • Bosted: Hurdal
  • Kjører: Oslo og Viken, men også litt over alt. Har vært i Sverige også.
  • Bil: Scania R650
  • Transporterer: Asfalt og grus om sommeren, og brøyter snø på vinteren. 
  • Nathalie tok førerkort på lastebil i august 2019, og kjører nå for SLT AS.
  • Instagram: @lundnathalie

"Det å bli yrkessjåfør var en pikedrøm fra jeg var liten jente, og den gikk ikke over etter hvert som jeg ble voksen. Jeg husker jeg drømte om og bli "søplekjørerdame" som kjørte de store  tøffe søplebilene når jeg ble stor. Da jeg plutselig befant meg i et karrierebytte i en alder av 33 år, så falt det naturlig og gå den veien. Det har foreløpig ikke blitt renovasjon, men jeg kjører stor lastebil.

Min første tur med lastebil føltes veldig spesielt. Jeg skulle stå på egne ben, og manøvrere den store bilen på egenhånd uten kjørelærer. Det var spennende!

På den første turen skulle jeg kjøre asfalt på gangvei. Den lå i en bakke rundt en sving der det var fjell på ene siden og skråning på andre siden. Og selvfølgelig trakk jeg det korteste strået og måtte rygge ned. Det skal nok sies at det ble noen tårer og mindre pene gloser opp i bakken der, men jeg fikk det til og satt igjen med mestringsfølelse til slutt. Asfaltkjøringen gikk bra, selv om det var en skikkelig utfordring.

Dagene mine som yrkessjåfør er veldig varierte. Ingen dag er lik hverken i arbeidstider, oppgaver eller steder jeg kjører. Noen dager starter jeg tidlig, andre dager senere. Hvilket tidspunkt jeg er ferdig for dagen er det som regel de jeg kjører til som bestemmer. Noen ganger er jeg med på faste prosjekter over lengre tid, og andre ganger kjører jeg til nye prosjekter hver dag. Det å få være med på et fast prosjekt fra starten av og se utviklingen underveis er gøy.

Vanligvis henter jeg asfalt fra asfaltverket til Peab på Jessheim, eller på Feiring Asfalt i Lørenskog. Utover det, så henter jeg asfalt og grus der det er ønskelig fra prosjektleder.

Ute på veien trives jeg nok best fra Alnabru i Oslo og nordover, og jeg trives enda bedre når jeg får kjøre langturer med den vakre utsikten fra kontoret på veien.

I arbeidshverdagen min er det viktig å ha utstyr som er i orden og at alt fungerer som det skal. Jeg vil også ha riktig opplæring i utstyret jeg skal bruke eller i jobber jeg skal utføre. Trivsel og godt miljø på arbeidsplassen med gode kollegaer setter jeg høyt på lista. 

På fritiden driver jeg med hund, jakt og fiske. Jeg er mye på tur i skog og mark, både med og uten telt."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094