23948sdkhjf

Bauma 2022: Mercedes går elektrisk i anleggssektoren

Mercedes-Benz viser frem eActros LongHaul tilpasset anleggstrafikken.

TUNGT ELEKTRISK: eActros LongHaul ble vist frem på IAA Transportation i september. Nå vises den frem på Bauma med elektrisk uttak for ulike typer hengere.

I samarbeid med tipp-produsenten Meiller i München har Mercedes-Benz Trucks utviklet et elektrisk uttak for ulike typer tilhengere.

Dette skal gjøre det mulig å effektivt elektrifisere hydraulisk arbeidsutstyr til bruk på byggeplasser, for eksempel tippsemier eller walking floor-hengere. Systemet, som er utviklet for eActros LongHaul, har en kontinuerlig effekt på 58 kW.

I serieproduksjon er det planlagt at det elektrisk uttaket skal generere betydelig mer kraft. Dreiemomentet til prototypen er på 300 Nm. Uttaket konverterer likestrøm fra eActros LongHauls batterier til vekselstrøm via en omformer festet bak på førerhuset. En ekstra elektrisk motor driver pumpen, som gir hydraulisk kraft for å betjene tilhengeren.

Fordelene er ikke minst betydelig støyreduksjon.

Karin Rådström, CEO Mercedes-Benz Trucks sier at de merker etterspørselen på elektriske allsidige, robuste og kraftige lastebiler.

- Dette er et komplekst område for elektrifisering på grunn av store variasjoner i bruksområder, sier Rådström.

Ikke uventet presenterte de derfor også en prototype av en elektrisk Arocs-variant. Den batterielektriske 8x4-bilen med ClassicSpace M-hytte er utstyrt med en elektrisk ETM-905 fra Liebherr-Mischtechnik.

Det er ikke helt stålklart når dette er produkter som er klare for norske kunder. eActros LongHaul er ventet å gå i serieproduksjon i 2024, men begge bilene kan altså ses på årets Bauma, verdens ledende messe for byggebransjen, som finner sted i München fra i dag 24. til 30. oktober.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Daimler Truck

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094