23948sdkhjf

Bertelsen & Garpestad signerte med Rogaland fylkeskommune

Arbeidet med å bygge ny rundkjøring og ny veg mellom sentrum, Engvegen og Tostemvegen i Åkra kan starte. Den 2. desember signerte Rogaland fylkeskommune kontrakt med Bertelsen & Garpestad AS:

Det har tatt lenger tid enn fylkeskommunen håpet, men nå er kontrakten signert og Bertelsen & Garpestad skal bygge bygge nye veger i Åkra sentrum etter nyttår.

Ivar Kalkvik, prosjektleiar i Rogaland fylkeskommune, forteller at en av de to entreprenørene som leverte tilbud klaget på tildelingen.

Laveste tilbyder fikk tilbudet

Konkurransen for Åkra sentrum ble gjennomført i sommer og tilbudsfristen var 2. september 2022. Det kom inn to tilbud, og entreprenøren med lavest pris ble i tråd med konkurransereglene innstilt som leverandør. Tilbyderne ble orienterte om dette i et tildelingsbrev den 15. september.

Kalkvik forteller at en av de to entreprenørene klaget på tildelingen. Da Rogaland fylkeskommune avviste klagen, valgte den aktuelle entreprenøren å fremme krav om midlertidig avgjørelse mot Rogaland fylkeskommune, med krav om at fylkeskommunen skal nektes mulighet til å inngå kontrakt med valgt leverandør.

Sør-Rogaland tingrett har nå behandla og avgjort saken og prosjektet kan fortsette.

Nytt sentrum

Arbeidet i Åkra sentrum omfatter bygging av ny rundkjøring, samt ny vei mellom sentrum og Tostemveien. Samla veilengde inkludert alle sideveier er rundt 1,5 kilometer.

I tillegg blir dagens kryss i sentrum bygd om til rundkjøringer. Mellom rundkjøringen i Åkra sentrum og Tostemveien ved Årsvollåna skal entreprenøren som vinner konkurransen bygge ny lokalvei med ny rundkjøring for å koble sammen tilførselsveiene og tilkomsten til Coop-tomta. I tillegg blir Engveien forlenget og koblet til den nye lokalveien.

Opphav og kilder: Rogaland fylkeskommune

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063