DHL Express: stadig bedre arbeidsplass

DHL Express rykket opp én plassering fra i fjor, og fikk tildelt en sterk fjerdeplass i kåringen av Norges beste arbeidsplasser.

DHL Express holder stø kurs på reisen fra "good to great". Fra venstre: Liv Marit Stern, Head of HR; Terje Aarbog, CEO; Linda Bengtsson, Marketing Communications Manager; Kjersti Laumann, HR Business partner; Nina Bjørlo, Head of Customer Service (med diplomet); Mikael Ryberg, Head of IT og Øyvind Sjødin, CFO.
DHL Express holder stø kurs på reisen fra "good to great". Fra venstre: Liv Marit Stern, Head of HR; Terje Aarbog, CEO; Linda Bengtsson, Marketing Communications Manager; Kjersti Laumann, HR Business partner; Nina Bjørlo, Head of Customer Service (med diplomet); Mikael Ryberg, Head of IT og Øyvind Sjødin, CFO.
Sist oppdatert

Norges Beste Arbeidsplasser 2017

20 - 49 medarbeidere

 1. Iterate
 2. SOCO
 3. Vali
 4. Symetri Collaboration
 5. Monobank

 

50 - 199 medarbeidere

 1. AbbVie
 2. Vitari
 3. mnemonic
 4. Uniconsult
 5. Netlight

 

200 - 499 medarbeidere

 1. EiendomsMegler 1 Midt-Norge
 2. Webstep
 3. FINN.no
 4. DHL Express
 5. Max Marketing Gruppen

 

500+ medarbeidere

 1. Sopra Steria
 2. Reitangruppen
 3. McDonald's
 4. Bouvet
 5. Norgeshus

 

Kilde: Great Place to Work

Great Place to Work hjelper organisasjoner med å identifisere, skape og opprettholde fremragende arbeidsplasser. Great Place to Work sertifiserer arbeidsplasser og har satt en standard for hva som er en god arbeidsplass, ikke bare sett fra medarbeidernes perspektiv, men også når det gjelder lederstruktur og praksiser. Kåringen av de "beste arbeidsplassene" gjøres basert på et årlig samarbeid med over 6.000 virksomheter i 50 land.

Det siste året har Great Place to Work Norge samarbeidet flere enn noen gang tidligere; 191 virksomheter med over 28.000 medarbeidere.

 

Mål å bli landets aller beste

Norges Beste Arbeidsplasser 2017 ble i år følgende: Iterate (i kategorien 20 - 49 medarbeidere), AbbVie (50 - 199), EiendomsMegler 1 Midt-Norge (200 - 499) og Sopra Steria (500+ medarbeidere).

DHL Express Norway endte på fjerdeplass i kategorien for bedrifter med 200 til 499 medarbeidere. Det er én plassering høyere enn i fjor som for øvrig var første gang på tolv år at en transport-/logistikkbedrift var med i den norske kåringen.

 – Vi er fantastisk stolte, sier Terje Aarbog, administrerende direktør i DHL Express (Norway). – Menneskene som jobber hos oss er vår viktigste ressurs. Som en del av et stort internasjonalt selskap jobber vi målrettet med motiverte ansatte og har tilgjengelig flere programmer til dette arbeidet. Vi jobber hele tiden aktivt med å utvikle oss som en god arbeidsplass, og at vi ble tildelt en høyere plassering i år gir ikke bare meg, men alle ansatte en bekreftelse på at det vi gjør sammen – as one – er riktig. Samtidig er det selvsagt også en viktig inspirasjon for oss i det videre arbeidet mot å nå helt til topps – å bli Norges beste arbeidsplass, fortsetter Aarbog.

DHL Express har siden 2010 hatt sin globale FOCUS-strategi som er bygget på fire pilarer; motiverte ansatte, høy servicekvalitet, lojale kunder og et profitabelt nettverk.

– Med systematisk arbeid på hvert enkelt område av vår årlige medarbeiderundersøkelse er vi på en reise fra "Good to Great". Med støtte av en rekke globale programmer bygges en kultur rundt FOCUS-strategien, der engasjement, kunnskap og tillit er essensielt. En konstant streben etter å bli litt bedre i alle funksjoner og ha en "Best Day Every Day" utføres gjennom en respekt- og resultatbasert ledelse. Anerkjennelse av medarbeidere med feiring når satte mål innfris er nå en etablert kultur, opplyser Aarbog.

Han mener at resultatene fra medarbeiderundersøkelsene de siste årene viser at selskapets programmer, innsats og fokus på å få det grunnleggende rett, har plassert dem blant de beste.

– Dette har definitivt også hatt en positiv virkning på vårt økonomiske resultat. Vi arbeider hele tiden med kontinuerlig forbedring for å bevege oss nærmere "great", avslutter Aarbog.

Denne saken ble første gang publisert 17/03 2017, og sist oppdatert 07/04 2017