Først med Fuso eCanter i Norge

Posten og Bring fortsetter elektrifiseringen av bilparken og har tatt i bruk to elektriske lastebiler i Oslo.

Fuso eCanter er til nå de største elektriske bilene i Postens omfattende flåte av el-kjøretøy.
Fuso eCanter er til nå de største elektriske bilene i Postens omfattende flåte av el-kjøretøy. Foto: Håvard Jørstad
Sist oppdatert

Lastebilene er av merket Fuso eCanter fra Daimler og er levert av Bertel O. Steen AS. De er de første av sitt slag i Norge og er også til nå de største elektriske bilene i Postens omfattende flåte av el-kjøretøy.

Bring-bilen skal brukes av Bring Home Delivery som leverer tyngre varer hjem til privatpersoner. Med en nyttelast på 2,7 tonn vil lastebilen i stor grad bli benyttet til levering av kjøkken og møbler. Den vil være i drift til 22 alle hverdager

Posten-bilen vil frakte pakker og brevpost til og fra Post i Butikk og postkontorer i Oslo sentrum, og også til bedrifter og foretak som for eksempel Rikshospitalet. Den er planlagt å være i drift fra kl. 04:30 til 18:30 alle hverdager.

Kun fornybart innen 2023

– Posten og Bring har som mål å benytte bare fornybare energikilder i kjøretøy og bygg innen 2025. Vi ser stadig etter nye løsninger for å redusere våre utslipp. Ett av tiltakene er å ta i bruk miljøeffektive kjøretøy, noe de nye elektriske lastebilene er et veldig godt eksempel på, sier regiondirektør Hans-Øyvind Ryen i Posten.

Nordiske Fagmedier AS vil fra og med 1. september satse hardere på logistikkområdet og i den forbindelse vil vi sende ut et nyhetsbrev i uken, som kun fokuserer på dette området. Meld deg på her.