Dette koster eVito i Norge

Salgsstart for den første elektriske varebilen fra Mercedes-Benz.

eVito blir å se på norske veier til sommeren neste år.
eVito blir å se på norske veier til sommeren neste år. Foto: Mercedes-Benz
Publisert

Mercedes-Benz eVito blir den første elektriske varebilen fra Mercedes-Benz i det norske markedet, og den ser også ut til å bli den første elektriske varebilen på markedet i denne klassen.

Vi setter et forbehold om det siste, da det faktisk er en god stund til den kommer på veien.

Norge er det andre landet som starter salget av eVito, etter Tyskland, heter det i pressemeldingen fra importøren.

eVito er nå klare for bestilling og bilene blir levert fra annet kvartal 2019.

Norsk pris er fra 439.900 eks mva.

Da er følgende utstyr inkludert; Norskmontert komfort skillevegg, ryggekamera, automatisk klima-anlegg, dobbelt passasjersete, sidekledning opp til tak i varerom (tre), tregulv i varerom, doble bakdører, elektrisk justerbare speil og feste til lastestropper i varerom.

100 til 180 kilometer

Ifølge Mercedes-Benz vil eVito ha en rekkevidde på 150 kilometer i henhold til den nye WLTP-normen med last. Under ugunstige vinterforhold med temperaturer ned til minus 30 grader Celsius vil den alltid ha en rekkevidde på minst 100 kilometer. Ved optimale forhold, kombinert med maksimal regenerering, kan rekkevidden økes til 180 kilometer.

Ser behovet

- Det vil bli et behov for elektriske varebiler, spesielt i byområdene, i løpet av de nærmeste årene. Elektrifiseringen av kommersielle kjøretøy er ikke et mål i seg selv, men det er avgjørende at økonomi og lønnsomhet for brukerne er konkurransedyktig sammenlignet med dagens dieseldrevne varebiler, sier Per Ragnar Johansen, direktør Mercedes-Benz Nyttekjøretøy hos Bertel O. Steen.