ProPlanner med kvalitetsstempel fra Microsoft

Pilaro ProPlanner er blitt sertifisert av Microsoft. Bransjeløsningen har fått utvidede funksjoner for prosjekt og markedsføres nå som Pilaro Industry Solutions.

– Vi ser på det som et betydelig konkurransefortrinn å ha fått løsningen vår sertifisert. Vi står nå enda sterkere i det digitale skiftet, der kravet om å levere forretningsløsningen fra skyen blir større og større, sier Richard Larsen.
– Vi ser på det som et betydelig konkurransefortrinn å ha fått løsningen vår sertifisert. Vi står nå enda sterkere i det digitale skiftet, der kravet om å levere forretningsløsningen fra skyen blir større og større, sier Richard Larsen. Foto: Dag G. Nordsveen
Sist oppdatert
Sertifiseringsprosessen hos Microsoft skal sikre at kundene får en god løsning – og ikke minst en løsning som vedlikeholdes og oppdateres, sier Lars Peter Grundfør.
Sertifiseringsprosessen hos Microsoft skal sikre at kundene får en god løsning – og ikke minst en løsning som vedlikeholdes og oppdateres, sier Lars Peter Grundfør. Foto: Dag G. Nordsveen

Pilaro Industry Solutions, Pilaro ProPlanner

Bransjeløsningen Pilaro ProPlanner egner seg for produksjonsbedrifter og især for stykkproduserende produksjon. Ifølge Pilaro gir bransjeløsningen bedre oversikt og kontroll med innkjøp, lager og produksjon og rask tilgang til sentrale opplysninger. Dette gjør at man får bedre lagerstyring og frigjør både kapital og tid.

Pilaro ProPlanner er basert på forretningssystemet Microsoft Dynamics NAV og har tillegg disse spesialfunksjonene:

  • Behovsberegning, som lager produksjons- og bestillingsforslag, kommer med intuitive handlingsmeldinger
  • Forbedret prognosefunksjonalitet som gjør at man også kan sende prognosene til leverandører
  • Visning av fremtidig belastning i arbeidssentrene ut fra prognoser og faktiske ordrer
  • Forbedret styring av inngående og utgående logistikk
  • Registrering av faktisk tidsforbruk og mulighet for å gjøre etterkalkulering
  • Avviksregistrering og måling av leveringspresisjon
  • Servicemodulen er integrert i behovsberegninger

Pilaro er et it-konsulentselskap med hovedbase i Tønsberg, som spesialiserer seg på forretningssystemer for produksjonsbedrifter og prosjektbaserte virksomheter. Selskapet er en foretrukket partner av Microsoft, og en av landets største leverandører av Microsoft Dynamics NAV. Selskapet har blitt kåret Gaselle flere år på rad, og den jevne veksten er nå i ferd med å eskalere.

 

Utvider ProPlanner med funksjoner for prosjekt

Pilaro har lenge tilbudt to bransjeløsninger: Pilaro ProPlanner egner seg for produksjonsbedrifter og især for stykkproduserende produksjon, mens Pilaro ProJect egner seg for bedrifter som selger timer og prosjekter.

Markedsansvarlig Guri Midttun opplyser til Logistikk & Ledelse at selskapet nå innfører begrepet Pilaro Industry Solutions – eller Pilaro Forretningsløsning på godt norsk – som en erstatning for bransjeløsning.

– Kort fortalt kan man si at Pilaro Industry Solutions er ProPlanner  med utvidede funksjoner for prosjekt. Prosjektdelen er med i løsningen slik den fremstår nå, og blir med i neste sertifisering som er sommeren 2017. Med Pilaro Industry Solutions får man altså «hele pakka», og kan kjøpe lisenser til det man måtte trenge av ulik funksjonalitet, sier Midttun, og legger til at flere funksjoner vil bli lagt til etter hvert.

 

Sertifiseringsprosessen sikrer god kvalitet

– Det å få Microsofts sertifiseringsstempel på vår bransjeløsning for produksjon og prosjektvirksomheter, er en stor anerkjennelse og gir trygghet for oss og kundene våre, sier Richard Larsen, daglig leder i Pilaro AS.

Microsoft setter store krav til hvordan en bransjeløsning skal utvikles og implementeres i sin standardløsning, og selve sertifiseringsprosessen har pågått i over to år.

Sertifiseringsprosessen hos Microsoft sikrer kvalitet på flere punkter: programvarekvalitet, brukergrensesnitt, dokumentasjon, support og kundetilfredshet.

– Alt i alt skal disse kravene sikre at kundene får en god løsning – og ikke minst en løsning som vedlikeholdes og oppdateres, sier Lars Peter Grundfør, utviklingsansvarlig i Pilaro AS.

 

Mål å doble omsetningen

– Vi ser på det som et betydelig konkurransefortrinn å ha fått løsningen vår sertifisert. Vi står nå enda sterkere i det digitale skiftet, der kravet om å levere forretningsløsningen fra skyen blir større og større, sier Richard Larsen. Han opplyser at Pilaro er i ferd med å ta den ledende posisjonen blant Microsoft Dynamics NAV leverandører i Norge.

Selskapet viser muskler ved å ta stadig større markedsandeler i sine utvalgte bransjer hvor de har mer enn 20 års erfaring. Den tydelige vekststrategien gjenspeiles også ved at selskapet vokser i antall ansatte.

– Innen årets slutt håper vi å ha ansatt fire personer til, og innen 2018 er ambisjonen å ha doblet både omsetning og antall ansatte, sier Larsen.

Dyne- og puteprodusenten Mascot Høie på Ørland er en av mange brukere av Microsoft Dynamics NAV og bransjeløsningen Pilaro ProPlanner.
Dyne- og puteprodusenten Mascot Høie på Ørland er en av mange brukere av Microsoft Dynamics NAV og bransjeløsningen Pilaro ProPlanner. Foto: Pilaro

Denne saken ble første gang publisert 28/10 2016, og sist oppdatert 06/04 2017