Lykkes med gods fra vei til sjø

- Blant de mest trofaste gjestene finner man faste pendlere og langtransportsjåfører.

Fjord Lines har funnet resepten mellom Bergen og Stavanger, med kraftig økning i 2018
Fjord Lines har funnet resepten mellom Bergen og Stavanger, med kraftig økning i 2018 Foto: Fjord Lines
Publisert Oppdatert

Da regjeringen åpnet opp for innenrikstrafikk på denne ruten i 2016, var intensjonen å flytte mest mulig personbil- og godstrafikk fra vei til sjø.

To år senere ser strategien ut til å ha vært vellykket: Fjord Lines to LNG-drevne cruiseferger MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord fraktet i alt 15.000 personbiler og 6.000 fraktenheter i løpet av 2018.

- Trafikken på Fjord Lines innenriksrute mellom de to vestlandsbyene økte med 24 prosent fra 2017 til 2018. Reisen er også en unik mulighet til å kombinere arbeid og avkobling. Om bord får man dessuten mulighet til å nyte et godt måltid i kombinasjon med fantastisk sjøutsikt, fremhever konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line i en pressemelding.

Å Vestland Vestland...
Å Vestland Vestland... Foto: Fjord Linesa

Og vi som kjenner strekningen, vet jo at det ikke bare er skryt.

Reisetiden er 5 timer og 30 minutter. Blant de mest trofaste gjestene finner man faste pendlere og langtransportsjåfører. Utenlandske turister har også omfavnet tilbudet.

– Gjestemiksen er variert, men mange av våre passasjerer reiser flere ganger i året. Derfor har vi nylig lansert et klippekort på strekningen, hvor man får mulighet til å reise 4 ganger for prisen av 3 – med eller uten bil, avslutter Ternblom.