Scania kan (snart) levere V8 igjen

Så store deleproblemer har ikke Scania hatt på flere tiår.

Scania skalerer sakte opp produksjonen av V8 etter storstreik fra en av leverandørene.
Scania skalerer sakte opp produksjonen av V8 etter storstreik fra en av leverandørene. Foto: Scania
Publisert Oppdatert

For en tid tilbake fikk vi leserhenvendelser fra lastebilfolk som plutselig ikke fikk bestilt Scania V8. En streik hos en av Scanias leverandører var årsaken.

- Dette er antakelig den verste avviket vi har hatt på flere tiår når det gjelder gjelder Scaniadeler, forteller Alexander Vlaskamp hos Scania i en presseuttalelse i dag. Han har tittelen «Senior Vice President» og forteller at Scana nå har sikret en liten, men jevn, forsyning av motorblokker som danner grunnlaget for Scanias V8.

- Vi gjør alt vi kan for å gjenopprette en normal situasjon og levere V8 motorer så snart som mulig. Det har bygget seg opp en lang liste bestillinger og det vil fortsatt være usikkerhet noen uker til før man har full oversikt over hele bildet og kan øke produksjonen, fortsetter Vlaskamp. Men vi starter nå og vil øke produksjonen gradvis for å kunne bekrefte leveringsplan i løpet av de neste månedene for eksisterende bestillinger.

Ennå er det altså ikke åpnet for nybestillinger, men det er ifølge Scania et spørsmål om tid. - Vi vil etterhvert åpne for nye ordrer, men produksjonsforstyrrelsen av denne størrelsen vil skape alle slags logistiske utfordringer og det vil ta litt tid for å håndtere etterspørselen, avslutter Vlaskamp.