Tilbake i førersetet

For 25 år siden kjøpte DFDS Transport AS opp stykkgodsdelen av Transport-Service AS i Arendal og bygget deretter ny terminal. Nå er bildet snudd på hodet.

Rune Midtstøl har gått læretiden fra sjåfør på farens lastebiler, til i dag å fremstå som bedriftens finansmann. Her står han foran sin siste investering, den tidligere DSV-terminalen på Stoa.
Rune Midtstøl har gått læretiden fra sjåfør på farens lastebiler, til i dag å fremstå som bedriftens finansmann. Her står han foran sin siste investering, den tidligere DSV-terminalen på Stoa. Foto: Bjørn Magnussen
Publisert

Etter at Midtstøl Transport AS og daglig leder i Transport-Service, Jan Magnussen, gjenopplivet den tradisjonsrike transportbedriften i Arendal, sommeren 2014, har det gått bare en vei. I fjor banket også konkurrenten DSV Roads (DFDS Transport byttet navn i 2007) på døren og spurte om de to partene ønsket å overta terminalbygget på Stoa. DSV valgte selv å flytte sin virksomhet til Kristiansand.

Jan Magnussen har sammen med Midtstøl Transport AS investert i en terminal for fremtiden
Jan Magnussen har sammen med Midtstøl Transport AS investert i en terminal for fremtiden Foto: Bjørn Magnussen

Nå har overtakelsen funnet sted. Transport-Service, eid av Midtstøl Transport AS og Jan Magnussen med 50 prosent hver, har blitt tatt godt imot etter oppstarten i 2014. Både tidligere ansatte og stadig flere kunder har kommet tilbake og de har åpenbart satt pris på lokal forankring og godt gammeldags transporthåndtverk, iblandet ny teknologi.

Nå er Transport-Service største leietaker i den nyinnkjøpte terminalen. En av nøkkelfaktorene er som tidligere korte linjer mellom kunder, trafikkledere og sjåførene. Transport-Service ble etablert første gang i 1966, av Knut og Arne Midtstøl, henholdsvis farfar og far til Rune og Frode, som driver Midtstøl Transport i dag.

Sistnevnte selskap ble etablert så tidlig som i 1929 og er i dag et av de største transportselskapene i landsdelen og står blant annet bak flere oppkjøp av andre transportbedrifter på Sørlandet. - Nå har vi 4000 kvadrat med tørrlager under tak og 30 mål tomt. Vi hadde allerede vokst ut av de gamle lokalene våre, så hvis ikke dette kjøpet hadde blitt en realitet, ville vi nok bygget en terminal et annet sted, forteller Rune Midtstøl, som ikke legger skjul på at DSV var et av selskapene de konkurrerte hardest med etter igjenoppstarten av Transport-Service.

Transport-Service betjener fra nå av kundene sine fra en av Aust-Agders flotteste transportterminaler
Transport-Service betjener fra nå av kundene sine fra en av Aust-Agders flotteste transportterminaler Foto: Bjørn Magnussen

- Vi tok fra dem mye arbeid og var nok en klamp om foten på dem, mener Midtstøl. Han forteller også at Midtstøl Transport planlegger å flytte til det nye anlegget på sikt. I så fall blir det ytterligere utbygging av fasiliteter. Kundene har kommet av seg selv. Transport-Service har ifølge Rune Midtstøl ikke kontaktet en eneste en av dem. - De har sett bilene og kommet tilbake og bedt om tilbud. På samme måte kom de tidligere ansatte tilbake fra DSV da vi startet opp. Vi børstet bare støvet av pultene de forlot i 1994, avslutter Rune Midtstøl.

Her kan du tegne abonnement på TransportMagasinet. Klikk her!